Valkealan Kolmisoihtu

Meitä Kolmisoihdussa on noin 130 eri-ikäistä partiolaista. Tarjoamme perinteistä partiotoimintaa, jossa retkeilyllä, erätaidoilla ja käsillä tekemisellä on keskeinen osansa – niin, ja tietenkin hyvällä ruoalla, sillä retkellä tulee nopeasti nälkä!

Taustayhteisönämme on Valkealan seurakunta. Kuulumme Uudenmaan partiopiiriin ja Suomen Partiolaisiin.

Kangaslammen kämppä

Lippukunnalla on tunnelmallinen metsäkämppä Toikkalan kylässä, Kangaslammen rannalla. Leirialueella on lisäksi sauna, laavu ja puuliiteri. Laavun edessä on monenlaisten eräherkkujen valmistamiseen soveltuva nuotiopaikka.

Kämpällä järjestetään retkiä ja leirejä ympäri vuoden.

Kämpän maastossa tulee aina liikkua luonnon rauhaa kunnioittaen, jotta ei tulisi häirinneeksi lähimaastoissa asustelevaa Kankahista!

Partiokolo

Lippukunnalla on oma kolonsa Valkealan seurakuntakeskuksen Lastentalossa (Kalevantie 16). Lähes joka ilta kololla ja sen lähimaastossa kokoontuu jokin partioryhmä.

Partiokolo löytyy kirkkoa vastapäätä, seurakuntakeskuksen vieressä olevan talon alakerrasta. Perille pääset, kun suuntaat kohti partiolaisista lähtevää iloista ääntä!

Kolon lisäksi partioryhmät kokoontuvat myös seurakunnan toimintakeskuksessa Niinirannassa (Leiritie 11)

Retkiä ja leirejä

Lippukunta järjestää perinteisesti omia leirejä Kangaslammella ja Niinirannassa. Olemme myös mukana lähilippukuntien kanssa vähän isommilla alueleireillä sekä piirin järjestämillä isommilla piirileireillä ja Suomen Partiolaisten FinJamboreilla.

Lippukunta järjestää alkuvuodesta päivän mittaisen perheretken vaihtuvaan kohteeseen. Muutaman vuoden välein olemme tehneet viikon retkiä Lappiin, joihin myös partiolaisten perheet ovat päässeet mukaan. Ja olemmehan toki käyneet talsimassa Karhunkierrostakin ja matkanneet useammassakin kansallispuistossa.

Hyvillä eväillä jo vuodesta 1962

Lippukunta perustettiin vuonna 1962 osaksi Valkealan seurakunnan poikatyötä. Tytöt tulivat lippukuntaan mukaan 1970-luvulla. Lippukunta rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1988.

Kestävästi partiossa

Lippukunnallamme on Suomen Partiolaisten Kestävästi partiossa -tunnus. Tunnus kertoo, että lippukunnan arjessa otetaan huomioon ympäristö ja kestävä kehitys.