Tule mukaan

Meitä partiolaisia on maailmassa noin 45 miljoonaa! Partio on monipuolinen harrastus, jossa liikutaan paljon luonnossa. Partioon on helppo tulla mukaan ja partioharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Kolmisoihdun partioryhmät kokoontuvat seurakunnan tiloissa, ja Valkealan seurakunta toimii lippukuntamme taustayhteisönä.

Elämäsi seikkailu odottaa!

Partiossa saat uusia ystäviä, pääset tekemään itse monenlaista, voit vaikuttaa ja saat vastuuta, keräät ikumuistoisia kokemuksia …

Näin pääset mukaan

Järjestämme aina syksyn alussa aloitusillan kaikille partiosta kiinnostuneille. Syksyn aloitusilta on tiistaina 22.8.2023 kello 18 Niinirannassa.

Mutta mukaan pääset myös kesken toimintakautta, toimi näin…

  1. Etsi Ryhmät-sivulta sopivin partioryhmä.
  2. Ota yhteyttä joko suoraan ryhmän johtajaan tai osoitteeseen kolmisoihtu@partiolainen.fi ja kysy, onko ryhmässä tilaa
  3. Tule mukaan ryhmäsi kokoontumiseen tutustumaan partioon. Voit käydä tutustumassa kolme kertaa ennen kuin liityt partioon.
  4. Liity partioon täyttämällä jäsenhakemus alla olevasta napista. Merkitse Lisätietoja-kohtaan oman partioryhmäsi nimi.

Jos ryhmän valitseminen on vaikeaa tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä kolmisoihtu@partiolainen.fi

Mitä varusteita tarvitset

Partion viikkokokoontumisiin kannattaa pukeutua sään mukaisesti, sillä olemme usein ulkona – ja partiolaisethan voivat olla ulkona säällä kuin säällä.

Retkelle ilmoittautumisen yhteydessä saat aina varusteluettelon. Lippukunnalla on myös jonkin verran esimerkiksi rinkkoja ja makuupusseja lainattavana, kaikkea ei tarvitse ostaa ainakaan heti.

Harmaan partiohuivin saat, kun olet antanut partiolupauksen. Syksyllä partion aloittaneet antavat partiolupauksensa yleensä lippukunnan joulu- ja lupausjuhlassa joulukuussa.

Partiosta saamasi suoritus- ja leirimerkit voit ommella partiopaitaan, lippukunnan collegepaitaan tai muuhun sopivaan tummansiniseen yksiväriseen paitaan.

Partion jäsenmaksu

Suomen Partiolaiset laskuttaa ensimmäisen jäsenmaksun muutaman viikon kuluttua jäsenhakemuksen käsittelyn jälkeen. Jos liityt partioon syksyllä, ei syyskaudesta tule erillistä jäsenmaksua vaan ensimmäinen jäsenmaksusi ulottuu seuraavan vuoden loppuun saakka.

Perheen ensimmäisen partiolaisen jäsenmaksu on 68 € vuodessa, ja nuoremmilla perheenjäsenillä 58 €. Alle kouluikäisten perhepartiolaisten jäsenmaksu on 13 €. Jäsenmaksu maksetaan kokonaisuudessaan partiopiirille ja Suomen Partiolaisille, ja se sisältää partiovakuutuksen. Omalla lippukunnallamme ei ole lainkaan jäsenmaksua.

Jäsenmaksusta voidaan myöntää vapautus taloudellisin, sosiaalisin tai terveydellisin perustein niin, että jokaisella on mahdollisuus harrastaa partiota.

Aikuisena partioon

Partiossa pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapset ja nuoren elämässä.

Aikuisilla on partiossa tärkeä tehtävä lasten harrastusten mahdollistamisessa. Paitsi ryhmän johtajana, aikuinen voi toimia myös monissa käytännön tehtävissä huolehtimassa kämpästä, kalustosta, meille kolmisoihtulaisille niin tärkeästä ruokahuollosta tai yhdistyksen hallinnosta.

Olemme myös käynnistäneen aikuisten oman partioryhmän, Nokipannut, jossa harrastetaan partiota ihan aikuisten kesken!

Partion aloittamiseen et tarvitse aiempaa partiokokemusta. Halutessasi pääset osallistumaan partiopiirin järjestämään monipuoliseen koulutukseen.

Ota yhteyttä pestijohtajaan tai keneen tahansa Yhteystiedot-sivulta löytyvään lippukunnan aikuiseen. Jos sinulla on oma lapsi partiossa, voit myös tulla välillä lapsesi kanssa mukaan partioon tai kysellä, tarvisisiko lapsesi ryhmän johtaja ajoittain apua.